Jezikovni tečaji, tuji jeziki - vprašali ste


Kakšna je vaša metoda jezikovnega treninga? Veliko se govori o Lingulinih kartončkih?

V Linguli vas s kartončki »prisilimo«, da besede in besedne zveze uporabite v pogovoru. Besedo »vidite« in jo povežete z znano situacijo. Spregovorite takoj, brez klasičnega urjenja slovnice. In ker s kartončki trenirate vztrajno in na vsakem srečanju, ste po končanem jezikovnem tečaju sposobni uporabljati več sto uporabnih novih besed.

Kako vem, katera stopnja tečaja je zame najprimernejša?

Če ne veste, kateri jezikovni tečaj bi bil za vas najprimernejši, nas pokličite na 01 541 00 33 oz. 040 544 544 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Dogovorili se bomo za svetovalni pogovor in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik jezikovnega tečaja.

Kako poteka svetovalni pogovor in koliko časa traja?
• svetovalni pogovor je sestavljen iz pogovora s profesorico tujega jezika in kratkega pisnega dela
• traja približno dvajset minut
• če ste kandidat za višjo stopnjo tečaja (B1 do C2) in preden se odločite za mednarodni izpit, morate opraviti tudi slušni in pisni test, ki trajata 70 minut
Po svetovalnem pogovoru vam predlagamo najhitrejšo pot za uresničitev zastavljenega cilja. Tako vas ne bomo učili tistega, kar že znate, temveč vam bomo z izbranim jezikovnim treningom pomagali najhitreje doseči želeni cilj.

Katera stopnja bi bila primerna zame, če sem se jezika učil/-a v osnovni in srednji šoli?
Stopnja, ki vam jo predlagamo, je odvisna od časa, ki je minil, odkar ste obiskovali srednjo šolo, pa tudi od intenzivnosti pouka, ki ste ga bili deležni. Prav tako ni vseeno, ali tuji jezik uporabljate vsak dan, poredko ali pa sploh ne. Če ste se npr. angleški jezik učili pred več kot desetimi leti in ga ne uporabljate, vam običajno predlagamo drugo ali tretjo stopnjo tečaja (A1 ali A2), če pa ste v stalnem stiku s tujim jezikom, vas glede na znanje, ki ga pokažete, lahko uvrstimo na peto ali šesto stopnjo (B1 ali B2).

Vsekakor pa je za strokovno uvrstitev na višje stopnje (B1 do C2) vedno treba opraviti celoten test (ustni, pisni in slušni del), pri uvrščanju na nižje in srednje stopnje pa največkrat zadoščata pogovor in kratka pisna predstavitev.

Pravkar sem opravil/-a maturo. Kateri tečaj je zame?
Če ste pred kratkim uspešno opravili izpit iz angleščine na maturi, vam bomo verjetno svetovali, da se odločite za pripravo na mednarodni izpit CAE.

Ali so jezikovni programi v Linguli javno veljavni?

Da, programi angleščine, nemščine, italijanščine in francoščine so javno veljavni in vas vodijo do nacionalnih in mednarodnih izpitov.

Na drugi jezikovni šoli sem končal/-a tečaj pete stopnje. Ali ga lahko pri vas nadaljujem na šesti stopnji?

Načeloma da, vendar je vse odvisno od dolžine tečaja in vrste programa, ki ste ga obiskovali, pa tudi od tega, koliko časa je minilo, odkar ste tečaj opravili. Vzemite si čas za svetovalni pogovor v Linguli. Če bo predavateljica lahko že na podlagi pogovora v tujem jeziku ocenila, da lahko tečaj brez težav nadaljujete na višji stopnji, pisni test morda niti ne bo potreben.