Knjižnica

Knjižnjica - izposoja knjig, slovnic, cd-jev

Lingulini tečajniki si lahko brezplačno izposodite knjižice za branje v tujih jezikih, zgoščenke za poslušanje, slovnice .....

  • Za dostop do seznama gradiva za izposojo se prijavite na prvi strani (kliknite "domov").
  • Prijavite se z e-naslovom, ki ste ga navedli ob prijavi na tečaj.
  • Po prijavi želeni jezik izberite v levem meniju.Jezikovna šola

Jezikovna šola je ena od uspešnejših poti za pridobivanje znanja novega jezika in spoznavanje nove kulture. Trenutno se ljudje sporazumevamo v približno 6.500 jezikih, že stari rek pa pravi, da več jezikov znaš, več veljaš. Če želite izboljšati možnosti za zaposlitev, študirati v tujini ali se na potovanjih bolje sporazumevati z domačini, je učenje tujih jezikov pravi pristop.Kdaj v jezikovno šolo?

Čeprav je znanstveno dokazano, da so za učenje tujega jezika najboljša mlada leta, to nikakor ne pomeni, da se v odraslosti ne moremo več nič naučiti. Raziskave so namreč pokazale, da težave, ki jih imamo odrasli pri učenju tujih jezikov, niso biološke narave, temveč gre za spremembe pri zaznavanju.

Praksa pa kaže, da je danes med tečajniki v jezikovnih šolah vse več starejših – nekateri se želijo naučiti novega jezika, drugi obnoviti in nadgraditi svoje staro znanje.


Jezikovna šola ni klasična šola

Jezikovna šola kljub imenu ni le šola, vsaj ne v tistem smislu, po katerem je učenje nekaj strogo resnega. To res ni potrebno, saj se dokazano bolje učimo, če so pristopi motivirajoči in je celo delanje napak lahko zabavno. Poleg tega pa je jezikovni tečaj odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi. Odprejo se vam nova vrata v svet in razširijo kulturna obzorja.

Morda pa vas zamika, da se po opravljenem tečaju nemščine odpravite naravnost na Oktoberfest in v nemščini sami naročite in preizkusite izvrstne klobasice (Wurst) in pivo (Bier).